پیام دبیر همایش

7 تیر 1395

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

ایده‌ی واکاوی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان یزد برای نخستین بار در گروه اقتصاد دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد که اینجانب نیز از اعضای آن گروه می‌باشم، مطرح گردیده است. با این وجود، توجه جدی به این موضوع با احیاء مجدد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و تشکیل شورای پژوهشی این سازمان و تصویب این شورا مبنی بر ضرورت آن شکل گرفته است. این درحالی است که استخراج محورهای همایش طی جلسات مکرر شورای پژوهشی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و با هم‌فکری اساتید محترم دانشگاه یزد تنظیم گردیده و در نهایت هشت محور:

1. اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان در استان (الزامات و چالش‌ها)؛

2. آمایش استان: وضعیت موجود و وضعیت مطلوب؛

3. انرژی و آب: نوسازی، بهینه‌سازی و مدیریت؛

4. صنعت و معدن استان: رقابت‌پذیری و راهبردهای آینده؛

5. فرهنگ، گردشگری و میراث فرهنگی: برنامه‌ریزی، توسعه و حفاظت؛

6. محیط زیست، سلامت، سرمایه انسانی و نشاط اجتماعی؛

7. زیرساخت‌های توسعه: اعتبارات استان، حمل و نقل و شبکه‌های انتقال و توزیع؛

8. بازار کار استان: مهاجرت، فضای کسب و کار، جمعیت و منابع انسانی؛

به عنوان محورهای اصلی این همایش معرفی گردیده است. این همایش می‌کوشد تا در آغاز دهه دوم سند چشم‌انداز و نیز در نخستین سال برنامه ششم، زمینه را برای بررسی تجارب دو برنامه گذشته توسعه و نیز چشم‌انداز دو برنامه آینده با رویکردی منطقه‌ای فراهم نماید. بر این اساس از کلیه اساتید، صاحب‌نظران و دست‌اندرکاران استان و هم‌چنین از تمامی دانشجویان گرامی و به‌ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دعوت می‌شود تا با تفکر پیرامون محورهای همایش و تدوین و ارسال آثار پژوهشی خود زمینه را برای ارتقای این رویداد علمی فراهم نمایند. امید است با توجه جدی جامعه علمی و متولیان استان برگزاری این همایش گامی مهم در راستای دستیابی به اهداف چشم‌انداز استان تلقی گردد.

حمیدرضا نصیری‌زاده

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد